Gayrimenkulde MBA Programımız Güçlü İş Birlikleriyle Açılıyor

Türkiye ve dünya gayrimenkul piyasasının içinde bulunduğu güncel durumu analiz eden ve gelecek vizyonunu çizen uluslararası bakış açısıyla kurgulanan İstinye Üniversitesi Gayrimenkulde MBA Programı, inşaat ve proje yönetimi alanlarının alanında uzman kuruluşları olarak bilinen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Uluslararası Proje Yönetimi Enstitüsü (UPYE) ile iş birliği yapacak.

Gayrimenkul sektöründe küresel nedenlerden kaynaklanan bir türbülans olduğuna ve bu türbülansı Gayrimenkul'de MBA Programı ile giderebileceklerine dikkat çeken İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU, "Gayrimenkul sektörü 40'ın üzerinde sektörü tetikliyor, inanılmaz iş gücü piyasasına desteği var ve ülkemizin lokomotifi. Bu yüzden buradaki bilgi birikiminin toplanması ve onun bu işi yapacak insanlara aktarılması çok önemli. Yeni Türkiye'ye kendi alanında önemli bir boşluk kapatacak bir program sunuyoruz" sözleriyle programın önemini vurguladı.

İstinye Üniversite ile yapılan iş birliğinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi DURBAKAYIM, sektörün asıl ihtiyacının ara eleman olduğunu söyledi. Süratli yapılarının denetimlerinin sağlıklı olmadığını ve 5 milyon civarında riskli yapı yükü olduğunu söyleyen Nazmi DURBAKAYIM, ‘’Barınma insanlar için temel ihtiyaç. Bu sistemin daha iyi raylara oturmasını temin edeceğiz" sözleriyle geleceğe yönelik planlarını anlattı.