Tez/Proje Aşamasındaki Lisansüstü Öğrencilere Ek Süre Hakkı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, afet ve salgınlarda,TEZ aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine bir dönem, sürece göre bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilmesine yönelik yeni düzenleme gerçekleştirildi.

Yayınlanan yönetmeliğe göre, yükseköğretim kurumları tarafından, afet ve salgınlarda tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine talepleri halinde bir dönem, afet veya salgının aşamasına göre tekrar başvurmaları durumunda bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilebilecek. Verilen ek süreler, azami süreden sayılmayacak.

2019-2020 Bahar Dönemi'nde tez veya projesini teslim edecek öğrenciler için son teslim tarihi 25 Eylül 2020 tarihine uzatılmıştır.