Bilginin güç olduğu, yeni ve hızlı bir transformasyonun yaşandığı 21. yüzyılda bilgiye ulaşmak her zamankinden kolay bir hale geldi. Eski zamanlarda hayalleri süsleyen, dünyanın bütün mevcut bilgisini içeren İskenderiye Kütüphanesi’ne bugün kişisel bilgisayarlarımızla hepimiz evimiz rahatlığında ulaşabiliyoruz. Ancak internet çağının sağladığı olanaklarla ulaştığımız bilgiyi yararlı bir şekilde kullanmak, bu bilgiden gelişen ve globalleşen dünyanın ihtiyaçları doğrultusunda bir anlam çıkarmak giderek zorlaşıyor. Bu noktada biz İstinye Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak hayatın pratik gerçekleri ile sosyal bilimlerin teorik altyapısını birleştirerek, modern dünyanın gerekliliklerini ve beklentilerini karşılayacak donanımlı bireyler yetişmek istiyoruz. Hedefimiz akademik araştırma, eğitim, hizmet ve inovasyon gücümüzün ülkeye katma değere evrilmesini sağlayabilmektir. Türk toplumunu ileriye götürebilmek için özel sektör, kamu ve üniversite iş birliğinde yeni projeleri ortaklaşa üretirken, geleceğin liderleri olacak siz gençlerimize doğruluk, dürüstlük, pozitif sorumluluk ekseninde kaliteli, ciddi, disiplinli ve insan odaklı iş birliğini sağlamak yolunda biz İstinye Üniversitesi olarak rehberlik için tüm imkanlarımızı sizler için seferber etmeye hazırız.

Eğer alanının en iyi akademisyenlerinden sadece bilgi oryantasyonlu değil gerçek hayatta karşılığı olan, global dünyanın talep ve ihtiyaçlarına karşı hazırlıklı bir eğitim almak istiyorsanız, öğrenme konusunda hırslı ve akademik olarak hep daha iyisini amaçlıyorsanız sizleri de İstinye Üniversitesi ailesine katılmaya davet ediyoruz. Gelin üniversitemizin akademik dünyada yol gösterici olma iddiasını beraber gerçekleştirelim. Bu doğrultuda üniversitemiz Türkiye’nin gelecekte lider ve bağımsız bir ülke olarak uluslararası sistemde rekabet yeteneğini güçlendirerek üstün eğitimli insan kaynaklarının kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor ve yaratıcılık ufuklarını harmonize ederek birlikte çözümler üretmek maksadıyla sizleri de aramızda görmeyi arzu ediyor.

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü